miercuri, 10 decembrie 2008

sunt femeie si vreau pantofi

cele mai bune afaceri pe care le fac, cele pentru care ma autofelicit si-s invidiata de prietene sunt cele in care reusesc sa cumpar la reducere de pret obiecte total nefolositoare dar care-mi trebuie cu disperare. As vrea sa fiu boema, sa sufar mancand pate cu paine ca sa-mi cumpar carti, filme, statui, tablouri, sa-mi platesc cateva ore sa-mi imbunatatesc cunostintele in domenii perfect nepractice , dar nu. Eu imi cumpar pantofi, haine, clame, obiecte colorate si sclipicioase. Femeile si ciorile se duc la aceeasi scoala de stiinte estetice.
Revenind la pantofi, cei de calitate sunt cei care nu te dezamgesc, care te salveaza din situatii grele, mai sunt cei de la care nu te astepti si ai o surpriza placuta, pantofi care merg alaturi de tine si-ti preiau din greutatile vietii. Pantofii si prietenii sunt singurii care se sustrag legii:cu cat trece timpul cu atat creste entropia.E valabil in orice, la lucruri pe care le pui in ordine si-n timp au un scop din a crea dezordinea, la praful care se aseaza pe mobile, pe sentimente, pe relatii, pe iubiri. Prietenii sunt singurii care se sustrag, poate datorita faptului ca implicarea nu este totala, iubirea este neconditionata dar intotdeauna oferita cu masura, prietenii nu au asteptari, nu pot fi dezamagiti, te iau asa cum esti, te accepta, te cunosc, te sustin, sunt cei care peste ani cresc odata cu tine sunt acolo. Cand eram tanara credeam in iubiri, visam la iubiri pentru care sa traiesti, traiam iubiri pentru care sa mori. Maturizandu-ma am renuntat la acest lux, am aflat ca nu ma pot sustrage legilor din fizica, am invatat sa play safe. Am invatat ca sunt Iubiri si iubiri, ca pana la urma a-ti cumpara o pereche de pantofi e un surogat bun pentru o dezamagire in dragoste, pentru a-ti recastiga increderea pierduta, pentru a te valida in ochii tai. Am invatat ca oricat de trainici ar fi, oricat de multe sacrificii ai face pentru ei, pantofii au totusi termen de valabilitate si trebuiesc aruncati. Daca iubirile ar avea scris: EXPIRA la data....

1 comentarii:

Blogger David Shamish a spus...

Daca ar avea scrisa data de expirare dar uite ca nu o au. Am cautat-o si eu si nu am dat de ea. Asa ca ca nu o mai caut deloc. Am tras concluzia ca unele nu expira, asa sunt de pline de conservanti.
Nu sunt nici femeie, nu vreau nici pantofi dar mi-as vrea iubirea continua si nelaterata. Si daca anumite lucruri se pot cumpara, dai banul si este al tau, eu stau cu frica descoperirii in mine. Daca .... se strica?...Dupa ani si ani, o viata de om, se mai poate strica? Sau trebuie sa-mi pun ochelarii iarasi, poate altii, sa caut data de expirare din nou?

17 decembrie 2008 la 03:43  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire