duminică, 14 decembrie 2008

Replica Dianei

Da, nu, poate. Nu am nevoie de trei incercari ca sa ghicesc care e cel mai des intalnit raspuns.Mda, intr adevar : poate. Verticalitate?Asumare? Da de unde! Zona de confort e bineinteles pe undeva la mijloc, riscurile sunt minime iar distanta pana la cele doua extreme este egala. In limbajul de turma are si un nume :siguranta ; are chiar si sinonim: diplomatie. In opozitie se contureaza parerea individuala: dom’le e o eroare, trezeste te ! Se numeste gri!
Te ai intrebat vreodata ce culoare are viata ta? Imagineza ti ca peste cinci minute iti vei da obstescul, sau dupacaz obscurul sfarsit iar culoarea vietii tale iti decide drumul mai departe.
Ti a inflorit un zambet pe fata si articulezi hotarat : rosie? Esti norocosul care a dormit linistit in fiecare noapte cu nerabdarea de a incepe o noua zi? stii ca alta la fel nu exista, ca ai fost binecuvantat cu darul de a o modela dupa bunul plac, de a colora zilele celor care ti ies in cale? Ai trait cu pasiune fiecare moment , fara a regreta trecerea lui pentru ca nu a fost pierdut, pentru ca l ai trait intens iar ceilalti pot depune marturie?
Nu e necesar sa exprimi in cuvinte, transpiri prin toti porii raspunsul galben? Iti traiesti viata cu seninatatea celui care intelege sensul real al valorii, care isi asuma individualitatea si o accepta pe a celorlalti? Stii ca faptele sunt ganduri intensificate pana la materializare, ai descoperit punctul de pornire, sensul, cheia si te intrebi adesea de ce simplu a cazut in derizoriu iar complicat e un must-have?.Esti ceea ce gandesti.Mai simplu de atat ar deveni complicat.
Nu te ai gandit pana acum? Nu a fost niciodata o prioritate si nu intelegi de ce trecerea nu se face pe baza unui inventar? Esti pus in dificultate intrucat tu te ai uitat in jur, ti ai insusit comportamentele majoritatii fara sa ti pui intrebari “inutile” si ai invatat de la cei “puternici “ ca viata e sinonima cu acumularea? Ei bine, viata e o suma a momentelor traite de tine, incearca sa le aduni si vezi ce culoare transpune.Aduna proiectele la care ai muncit pana noaptea tarziu in speranta ca iti vor aduce recunoastere din partea furnizorilor de putere, cu BMW ul pe care l conduci dar nu ti apartine pentru ca mai ai nevoie de 10ani ca sa l poti plati, mai adauga numarul de cuceriri egal acum cu cel al sefului de clan ( obiectivul e atins in sfarsit ) si toate ironiile si rautile improscate in jurul tau intrucat “regula” zice ca ironia este o alta fateta a inteligentei iar inteligenta inseamna pasaport pentru board ul onorific al turmei.
Viata e o combinatie de zambete ingaduitoare aruncate in directia ta de idolii tai de carton atunci cand pareai sa ai stofa de stapan, cu zambete dispretuitoare pe care le primeai spasit in momentele in care ingredientele de sclav te scoteau in evidenta? Esti o combinatie de alb cu negru, esti cat se poate de gri. Judeca singur macar acum si raspunde : ce culoare are viata ta ?. Viata ta nu are culoare, viata ta este o combinatie de non-culori…
Repeta rationamentulsi imagineaza ti finalul nu peste cinci minute, ci peste cincizeci de ani. Primul gand e ca o sa termini de platit masina si va fi intr un final a ta, nu? In momentele astea mi se intareste convingerea ca Pamantul e suprapopulat. Si mult prea gri.

1 comentarii:

Blogger Adrian Manolache a spus...

foarte fain articolul,,imi place cum scrii

o seara placuta

14 decembrie 2008 la 08:27  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire